Podeu deixar els vostres missatges clicant la paraula Comentari que hi ha al final de cada entrada.
Si teniu problemes, envieu-nos un mail: campdetreball2012@gmail.com

diumenge, 1 de juliol del 2012

Observar, preguntar, escoltar

Aquestes són les paraules que la metgessa Tònia Cortadellas, que ha estat doctora en diferents països del Tercer Món durant 30 anys, ens ha fet arribar a tots els participants del camp de treball d'aquest estiu:

"Aneu a conèixer una de les altres “realitats” del nostre divers planeta. La vostra estada al Camerun és limitada en el temps i el coneixement d’aquesta societat ho serà també. Doncs haureu d’acceptar que és un primer “cop d’ull”, que per vosaltres tindrà un gran valor, però que no us permetrà de “jutjar” cap situació, cosa que ja és complex de fer en la nostra societat que coneixem més, ho és encara més en un espai i unes persones que viuen una ”realitat” tant diferent de la d’aquí.

Jo us aconsellaria OBSERVAR, tot el que pugueu, tant les coses, actituds, situacions que valoreu com positives, com les que us semblen negatives en el sentit de frenar els passos cap a un millor benestar, problemes no resolts, dificultats, etc.
                           PREGUNTAR per saber ells com ho viuen, què en pensen, de quina manera voldrien avançar, què els frena per fer-ho...
                               ESCOLTAR el que us responen i anotar-ho.

Tot plegat amb un gran RESPECTE i AGRAÏMENT, tant quan mireu, com al fer les preguntes, com en escoltar les respostes. Ells us permeten entrar en la seva vida, en el seu espai de treball i de família, i això és molt d’agrair, fem-ho amb tacte i respecte.

Pensar en la millor manera de tornar la informació rebuda abans de despedir-vos, en una reunió de GIC o d’Unió, amb un resum escrit, una foto... Heu passat una estona amb ells, ells us han donat el seu temps i tota la informació que han pogut, o volgut donar-vos... la petita idea que us heu fet de la situació, compartiu-la, tant de tot el positiu que heu observat, com de les dificultats que ells us han comunicat i les que us sembla que heu identificat (això darrer sempre amb prudència “ens sembla que”...)

Penseu bé com presentar a la gent el que aneu a fer, amb paraules senzilles.

No oblideu que no aneu a fer unes activitats PER l’AGERMANAMENT, o per ASAFRO, o per la CAIXA... o per la GIC, o per la família.
Aneu a fer unes activitats, AMB AGERMANAMENT, amb ASAFRO, amb les GIC, amb les famílies...i amb tots els del vostre grup.

Us desitjo un bon viatge, llegirem amb ganes les noticies que pengeu al bloc i esperem la vostra tornada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada